Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszne kruche ciasteczka z orzechami , przełożone masą kajmakową , z dodatkiem skórki pomarańczowej i orzechów , ładnie wyglądają a smakuję jeszcze lepiej
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113185
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 604
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1023
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 695
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113185
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 604
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1023
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 695
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto , podzielić na dwie części zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki
Ciasto rozwałkować , wykrawać ciasteczka [ u mnie kwadraciki , ale mogą być kółeczka ] w połowie ciasteczek wyciąć dziurki , piec na lekko złoty kolor
Po upieczeniu czekamy aż ciastka całkowicie wystygną , smarować masą kajmakową i składać , w dziurkę dajemy drobno posiekaną skórkę pomarańczy [ smażona] oraz orzechy