Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale chrupią i świetnie smakują.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 156
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6940
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 287
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 222
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 529
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 156
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6940
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 287
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 222
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 529
Składniki
W malakserze rozdrabniamy listki rukoli z serem i cukrem pudrem i waniliowym. Potem dodajemy dość chłodne masło,mąkę i miksujemy na gładką masę.
Ciasto wyrabiamy rękami i przekładamy pomiędzy dwie folie przezroczyste, lekko spłaszczamy dłonią. Wałkujemy na grubość maksymalnie do 1/2 cm. Wykrawamy różne wzorki i przekładamy na blachę z papierem do pieczenia. Pieczemy w 190 C przez około 15 minut do lekkiego przyrumienienia.
Bawiąc się na podkładkach wyszła nam z ciasteczek taka fajna kompozycja :)