Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale chrupią i świetnie smakują.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1604
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1139
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2198
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1604
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1139
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2198
Składniki
W malakserze rozdrabniamy listki rukoli z serem i cukrem pudrem i waniliowym. Potem dodajemy dość chłodne masło,mąkę i miksujemy na gładką masę.
Ciasto wyrabiamy rękami i przekładamy pomiędzy dwie folie przezroczyste, lekko spłaszczamy dłonią. Wałkujemy na grubość maksymalnie do 1/2 cm. Wykrawamy różne wzorki i przekładamy na blachę z papierem do pieczenia. Pieczemy w 190 C przez około 15 minut do lekkiego przyrumienienia.
Bawiąc się na podkładkach wyszła nam z ciasteczek taka fajna kompozycja :)