Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale chrupią i świetnie smakują.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 820
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 76
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 510
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 741
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 385
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 820
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 76
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 510
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 741
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 385
Składniki
W malakserze rozdrabniamy listki rukoli z serem i cukrem pudrem i waniliowym. Potem dodajemy dość chłodne masło,mąkę i miksujemy na gładką masę.
Ciasto wyrabiamy rękami i przekładamy pomiędzy dwie folie przezroczyste, lekko spłaszczamy dłonią. Wałkujemy na grubość maksymalnie do 1/2 cm. Wykrawamy różne wzorki i przekładamy na blachę z papierem do pieczenia. Pieczemy w 190 C przez około 15 minut do lekkiego przyrumienienia.
Bawiąc się na podkładkach wyszła nam z ciasteczek taka fajna kompozycja :)