Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasteczka, które przygotujecie bez wałkowania ciasta i wycinania.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6748
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6748
Składniki
Zagnieść ciasto z mąki, masła, cukru pudru, żółtek i szczypty soli. Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać cukier waniliowy i ponownie przez chwilę zagniatać. Z ciasta uformować kulę i owinąć folią. Do drugiej części dodać kakao, także zagnieść i owinąć folią. Oba ciasta włożyć do lodówki na min. 30 min. Urywać po kawałku jasnego i ciemnego ciasta, uformować wałeczki i przeplatać tworząc świderki. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut w temp. 200°C.