Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasteczka, które przygotujecie bez wałkowania ciasta i wycinania.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13286
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 485
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9824
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13286
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 485
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9824
Składniki
Zagnieść ciasto z mąki, masła, cukru pudru, żółtek i szczypty soli. Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać cukier waniliowy i ponownie przez chwilę zagniatać. Z ciasta uformować kulę i owinąć folią. Do drugiej części dodać kakao, także zagnieść i owinąć folią. Oba ciasta włożyć do lodówki na min. 30 min. Urywać po kawałku jasnego i ciemnego ciasta, uformować wałeczki i przeplatać tworząc świderki. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut w temp. 200°C.