Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasteczka, które przygotujecie bez wałkowania ciasta i wycinania.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2320
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4413
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1366
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 338
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2320
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4413
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1366
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 338
Składniki
Zagnieść ciasto z mąki, masła, cukru pudru, żółtek i szczypty soli. Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać cukier waniliowy i ponownie przez chwilę zagniatać. Z ciasta uformować kulę i owinąć folią. Do drugiej części dodać kakao, także zagnieść i owinąć folią. Oba ciasta włożyć do lodówki na min. 30 min. Urywać po kawałku jasnego i ciemnego ciasta, uformować wałeczki i przeplatać tworząc świderki. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut w temp. 200°C.