Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasteczka, które przygotujecie bez wałkowania ciasta i wycinania.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 249
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2369
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4537
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 94
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1527
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 249
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2369
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4537
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 94
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1527
Składniki
Zagnieść ciasto z mąki, masła, cukru pudru, żółtek i szczypty soli. Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać cukier waniliowy i ponownie przez chwilę zagniatać. Z ciasta uformować kulę i owinąć folią. Do drugiej części dodać kakao, także zagnieść i owinąć folią. Oba ciasta włożyć do lodówki na min. 30 min. Urywać po kawałku jasnego i ciemnego ciasta, uformować wałeczki i przeplatać tworząc świderki. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut w temp. 200°C.