Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka mojej mamy, tak ich nazywała. Są to ciasteczka, przełożone marmoladą. Ciasteczka polukrowane lukrem cytrynowym. Są to nasze ciasteczka nr.1, ulubione nie tylko na święta.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1318
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24999
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 123
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1318
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24999
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 123
Składniki
ciasto-Zmiksować jajka z cukrem i miękkim masłem.Przesiać mąkę z proszkiem,wymieszać i zagnieść. Podzielić na 3 części. Każdą część wałkować i wykrawać literatką ciasteczka.
Układać na wysmarowanej blaszce, albo wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.10-13 min. w 175*.C
Przekładać marmoladą,po dwa ciasteczka. lukier-Cukier puder rozetrzeć z sokiem i gorącą wodą, na gęstą papkę, lecz dającą się smarować. Górę przełożonych ciastek,posmarować lukrem. Część ciasteczek przełożyłam nutellą i posypałam posypką cukrową.