Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z dżemem truskawkowym
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17407
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1103
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6307
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 588
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17407
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1103
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6307
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 588
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem, dodać pokrojone w mniejsze kawałki masło, posiekać razem. Dodać żółtko, na koniec dodać śmietanę lub jogurt i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na ok 1 godz. Po tym czasie ciasto rozwałkować pokroić w paski, nie za długie (ok 5x7cm) Na każdym nałożyć nie całą łyżeczkę dżemu i zwinąć w rulonik. Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (łączeniem do dołu) i posmarować białkiem. Piec w temperaturze 190st.ok 20 min. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem