Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z konfiturą truskawkową stanowią idealny dodatek do kawy czy herbaty. Są proste w wykonaniu, delikatne, rozpływające się w ustach, zadowolą każdego fana słodkości. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18461
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18461
Składniki
• Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól oraz pokrojone masło przekładamy do misy • Całość wyrabiamy za pomocą miksera planetarnego lub ręcznie, po kilku minutach dodajemy żółtka • Ciasto wyrabiamy jeszcze 2-3 minuty, przekładamy na stolnice i formuje kule ciasta
• Jeżeli masa jest zbyt miękka można ją włożyć do lodówki na 20 minut • Z ciasta formujemy kuleczki, palcami wytłaczamy dołki (jak na zdjęciu) a do środka nakładamy konfiturę • Ciastka przekładamy na blachę pokrytą papierem do pieczenia • Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni, grzanie góra i dól przez 16-18 minut