Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są to bardzo kruche ciasteczka o nicie słonej.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4883
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13251
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5799
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7436
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4883
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13251
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5799
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7436
Składniki
Zmiksować masło z cukrem i solą.Przesiać mąkę i zagnieść,rozdzielić na części.Można zafoliować i schłodzić w lodówce. (Ja za długo schłodziłam i ciężko potem wałkowało się.)
Ciasto wałkować i wykrawać dużą okrągłą foremką ciastka. Tępą stroną łopatki nacinać wzór rombów, lecz nie przecinając do końca.
Układać na blaszki z papierem. Posmarować wymieszanym żółtkiem i posypać cukrem.
Piec ok. 13-15 min. w 180 * w zależności od grubości ciastek. Ciastka jedząc, łamie się na kawałeczki. Pasuje do nich kakao, albo pitna czekolada.