Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny i prosty sposób na efektowne ozdobienie pysznych kruchych ciastek. Ciasteczka doskonale przechowują się w plastykowych lub metalowych pudełkach.
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 128
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 127
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 128
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 127
Składniki
Wszystkie składniki zmiksować lub dokładnie wymieszać na gładką masę i schłodzić 15-30 minut. Potem formować kuleczki nieco mniejsze od orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę spłaszczyć przyrządem krawieckim z bolcami, lub dłonią a dziurki zrobić widelcem. Tylko nie spłaszczajmy zbyt mocno, smaczniejsze są nieco grubsze. Następnie widelec zanurzamy w kakao i lekko dociskamy z czterech stron ciasteczka robiąc wzorek.
Ciastka pieczemy w 190 C około 20 minut.