Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
robilam to ciasto z jagodami,truskawkami i czerwonymi porzeczkami,kazde bylo pyszne,polecam serdecznie;)
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68623
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2081
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68623
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2081
Składniki
z maki,margaryny,proszku,cukru pudru i 5 zoltek wyrabiamy szybko ciasto i dzielimy 60% do 40%. wkladamy w woreczki foliowe lub folie aluminiowa i wkladamy do zamrazarki na 2-3godz.
po wyjeciu wieksza czesc ciasta scieramy na blache wylozona papierem lub posmarowana margaryna i wysypana bulka tarta na tarce jarzynowej i podpiekamy ok 20min 180st.
w tym czasie ubijamy bialka ze szczypta soli. gdy beda sztywne wsypujemy powoli cukry a nastepnie oba budynie. Na samym koncu dolewamy oliwe cienkim strumieniem. mase wylewamy na ostudzony spod,dajemy owoce i na to pozostala czesc ciasta. mozna zetrzec lub zrobic kruszonke;) pieczemy ok 30-40min do zrumienienia w 180st. ciasto jest naprawde pyszne i zawsze sie udaje;)