Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto o nie zapomnianym smaku.Połączenie rabarbaru z truskawkami i do tego kruche ciasto z pianką + kawka!). Rodzina i goście byli zachwyceni tym ciastem.) Z przepisu ciasto ,może wydawać się zbyt pracochłonne ,ale w rzeczywistości tak nie jest.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18773
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9516
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2076
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4080
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 688
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 352
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18773
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9516
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2076
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4080
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 688
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 352
Składniki
Spód :Wszystkie składniki na ciasto połączyć i zagnieść na kruche ciasto Ciasto podzielić na części 1/3 i 2 /3 . Blachę wysmarować lekko masłem. Rozłożyć większą część ciasta na blachę, a mniejszą schować do lodówki co najmniej na 1 godzinę. Spód ciasta dobrze ponakłuwać widelcem .Spód ciasta piec w 180°C na środkowej półce piekarnika przez około 20 - 25 min. Wyjąć ciasto i pozostawić do wystudzenia.
Pianka : 1 . Białka ubić z szczyptą soli na sztywno. 2.. Po ubiciu,cały czas miksując powoli wsypywać cukry . 3. Następnie ,nadal miksując dodawać pojedynczo budynie w proszku. 4. Na koniec powoli wlewać olej . 5. Gdy masa zrobi się gładka , można wyłączyć mikser . 6 . Piankę wyłożyć na wystudzony spód .
Wykończenie : 1 .Rabarbar umyć i obrać ze skóry , pokroić na małe kawałki i wymieszać z cukrem .Rabarbar pozostawić na chwilę żeby puścił sok. 2 .Truskawki umyć pozbawić szypułek , pokroić na połówki lub ćwiartki w zależnie od wielkości . 3 .Na rozłożonej na cieście ubitej pianie ułożyć rabarbar i truskawki ,lekko docisnąć do środka. 4 .Na całość zetrzeć pozostałe zimne ciasto . 5 .Ciasto piec na środkowej półce piekarnika w 160°C z termoobiegiem przez 35 - 40 min . Z przepisu na ciasto skorzystałam od "Francuz 95 ''. Smacznego :-)