Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto o nie zapomnianym smaku.Połączenie rabarbaru z truskawkami i do tego kruche ciasto z pianką + kawka!). Rodzina i goście byli zachwyceni tym ciastem.) Z przepisu ciasto ,może wydawać się zbyt pracochłonne ,ale w rzeczywistości tak nie jest.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5319
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 868
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11745
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5064
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1325
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5319
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 868
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11745
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5064
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1325
Składniki
Spód :Wszystkie składniki na ciasto połączyć i zagnieść na kruche ciasto Ciasto podzielić na części 1/3 i 2 /3 . Blachę wysmarować lekko masłem. Rozłożyć większą część ciasta na blachę, a mniejszą schować do lodówki co najmniej na 1 godzinę. Spód ciasta dobrze ponakłuwać widelcem .Spód ciasta piec w 180°C na środkowej półce piekarnika przez około 20 - 25 min. Wyjąć ciasto i pozostawić do wystudzenia.
Pianka : 1 . Białka ubić z szczyptą soli na sztywno. 2.. Po ubiciu,cały czas miksując powoli wsypywać cukry . 3. Następnie ,nadal miksując dodawać pojedynczo budynie w proszku. 4. Na koniec powoli wlewać olej . 5. Gdy masa zrobi się gładka , można wyłączyć mikser . 6 . Piankę wyłożyć na wystudzony spód .
Wykończenie : 1 .Rabarbar umyć i obrać ze skóry , pokroić na małe kawałki i wymieszać z cukrem .Rabarbar pozostawić na chwilę żeby puścił sok. 2 .Truskawki umyć pozbawić szypułek , pokroić na połówki lub ćwiartki w zależnie od wielkości . 3 .Na rozłożonej na cieście ubitej pianie ułożyć rabarbar i truskawki ,lekko docisnąć do środka. 4 .Na całość zetrzeć pozostałe zimne ciasto . 5 .Ciasto piec na środkowej półce piekarnika w 160°C z termoobiegiem przez 35 - 40 min . Z przepisu na ciasto skorzystałam od "Francuz 95 ''. Smacznego :-)