Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy, słodki i rozpływający się w ustach deser dla każdego smakosza ciast.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3473
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 205
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3473
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 205
Składniki
Na początku przygotuj kruche ciasto. Masło pokrój na małe kawałki, rozetrzyj z cukrem i mąką. Następnie wbij jajka i zagnieć. Gotowe ciasto odłóż do lodówki co najmniej na godzinę.
Podczas gdy ciasto się chłodzi obierz jabłka, pokrój je na ćwiartki, a następnie każdą ćwiartkę na 4 części (dosyć małe kawałki). Włóż je na patelnię, zalej wodą, dodaj soku z cytryny i gotuj aż jabłka zmiękną. Następnie dodaj miodu, przypraw i gotuj jeszcze kilka minut, aby smaki się połączyły. Spróbuj odparować większość wody.
Wyjmij ciasto z lodówki i wyłóż nim wcześniej natłuszczoną blachę. Jeśli chcesz to odłóż trochę ciasta, żeby później wykonać na wierzchu kratkę. Nakłuj ciasto w kilku miejscach, wyłóż folią i grochem i wstaw do piekarnika. Piecz 10 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie wyjmij je z piekarnika, pozbądź się folii z grochem i umieść w nim farsz. Na górze zrób kartkę, wycinając około 2cm paski z reszty ciasta. Wstaw ciasto do piekarnika i piecz jeszcze około 30 minut w tej samej temperaturze.