Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 110
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 129
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 110
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 129
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Składniki
Ze składników ciasta kruchego wyrobić ciasto. Podziel je na dwie części i schowaj do lodówki na ok. godz. Na blachę u mnie 24x36 - wyłóż jedną część ciasta, następie posyp delikatnie kaszą manną. Zagotuj połowę mleka z cukrem. Pozostałę wymieszaj z budyniem, żółtkiem i maką. Wlej do gotującego się mleka i ugotuj budyń. Lekko ostudź i jeszcze ciepły budyń połącz z masłęm. Na cieście poukładaj kiwi - ja pokroiłam na ćwiartki. Na kiwi wyłóż budyń. Nastpenie zetrzyj na tarce drugą czesc ciasta kruchego. Piecz w nagrzanym piekarniku 180stC ok. 50 Gotowe posyp cukrem pudrem :)