Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne kruche ciasto, z bitą śmietaną,serkiem i nutą agrestową.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2359
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4447
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1457
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 402
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2359
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4447
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1457
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 402
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem i żółtkami.Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia.Wymieszać na niższych obrotach miksera. Rozdzielić na dwie części.Każdą część, rozsmarować na blaszce 30x40, wyłożoną papierem do pieczenia.
beza- Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Na koniec wmieszać przesiany budyń. Można mikserem na najniższych obrotach. Wyłożyć na jedną blaszkę i posypać migdałami.
Piec w 175* ok 30-35 min. 10 min. przed zakończeniem pieczenia, przykryć placek papierem. Na drugie ciasto, zrobić identycznie bezę jak 1. Po przestygnięciu,ostrożnie wyjąć z blaszki i długą łopatką, oddzielić placek od papieru.Jeden włożyć z powrotem do blaszki.
owoce-Agrest umyć i odszypułkować .Ugotować z cukrem, przecedzić.Przetrzeć przez sitko.(Jak komuś ziarenka nie przeszkadzają, to nie musi)
krem-Żelatynę rozpuścić z gorącą wodą i odstawić do letniego. Śmietankę ubić z pudrem ze śnieżką,potem z porcjami jogurtu, serkiem i musem agrestowy.Na koniec zmiksować z letnią żelatyną, ale krótko. Wyłożyć na placek w blaszce.
Przykryć drugim plackiem. Czekoladę rozpuścić nad parą, dodając troszkę mleka, żeby rozrzedzić.Polać górę placka w esy-floresy i schłodzić.