Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar się zaczął, więc ciasto bez niego nie może się obejść. Super słodkie ciasto z nutą kwaskowości.
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 23
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7245
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154888
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1057
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 498
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 23
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7245
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154888
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1057
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 498
Składniki
Rabarbar oczyścić i pokroić na małe kawałki.
Do rondla wlać wodę, wymieszać cukier z kisielem i zagotować ciągle mieszając, aby nie powstały grudki. Dodać pokrojony rabarbar i mieszając gotować na małym ogniu 3 min. Ostudzić.
Na stolnice przesiać obie mąki, posiekać margarynę, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części.
Na blaszkę 25x25 wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć 1 część ciasta, a następnie wyłożyć nadzienie rabarbarowe. Przykryć drugą częścią ciasta. Wierzch nakłuć widelcem.
Piekarnik nagrzać do 180 st. i piec na termoobiegu 30 min. Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem. Życzę smacznego :)