Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar się zaczął, więc ciasto bez niego nie może się obejść. Super słodkie ciasto z nutą kwaskowości.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1443
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 263
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 685
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17080
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1443
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 263
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 685
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17080
Składniki
Rabarbar oczyścić i pokroić na małe kawałki.
Do rondla wlać wodę, wymieszać cukier z kisielem i zagotować ciągle mieszając, aby nie powstały grudki. Dodać pokrojony rabarbar i mieszając gotować na małym ogniu 3 min. Ostudzić.
Na stolnice przesiać obie mąki, posiekać margarynę, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części.
Na blaszkę 25x25 wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć 1 część ciasta, a następnie wyłożyć nadzienie rabarbarowe. Przykryć drugą częścią ciasta. Wierzch nakłuć widelcem.
Piekarnik nagrzać do 180 st. i piec na termoobiegu 30 min. Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem. Życzę smacznego :)