Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborny placek na nadchodzące święta.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4359
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6756
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5577
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4359
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6756
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5577
Składniki
Wykonanie: Z podanych składników zgnieść kruche ciasto i odstawić do lodówki na godzinę. Białka ubić na sztywno, dosypując 4 łyżki cukru. Jabłka obrać zetrzeć na tarce, wsypać kisiel, cynamon i dodać ubite białka, lekko wymieszać. Ciasto podzielić na dwie równe części, jedną wyłożyć blaszkę wysmarowaną tłuszczem, po czy wyłożyć przygotowane jabłka i przykryć resztą ciasta skubiąc palcami duże plastry kruchego ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni około godzinę. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.