Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kruchy torcik z malinami"
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 20
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 47
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 159
Polecam.
Odsłon: 130
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 20
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 47
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 159
Polecam.
Odsłon: 130
Składniki
ciasta zagnieć, podziel na 3 części. Każdą rozwałkuj na placek. Ułóż je w małych tortownicach wyłożonych pergaminem. Piecz po 20 minut w 180° C.
Jeden z gotowych placków od razu połam na kawałki. Żelatynę namocz. Gdy spęcznieje, rozpuść, podgrzewając. Twaróg utrzyj z cukrem. Domieszaj jogurt i żelatynę. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym, połącz z masą serową.
Placki przełóż kremem wyciskanym przez szprycę oraz malinami. Wierzch przykryj kawałkami ciasta. Konfiturę podgrzej, przetrzyj, polej nią torcik. Schłodź.Źródło: Naj