Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy torcik został przełożony śmietankowym kremem budyniowym i udekorowany różnymi słodkościami.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 486
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 168
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 403
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 180
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 117
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 486
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 168
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 403
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 180
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 117
Składniki
1. Mąkę i cukier puder dajemy do miski. Margarynę z tymi składnikami rozcieramy opuszkami palców. Dodajemy żółtko i zagniatamy ciasto. Wkładamy je do lodówki na około 30 minut. 2. Przygotowujemy szablon. Drukujemy szablon serduszka. 3. Ciasto wałkujemy. Szablony przykładamy do ciasta i nożem je obrysowujemy na cieście. Wycinamy trzy serduszka. Dodatkowo wycinamy foremką małe serduszka, które posłużą do dekoracji. 4. Pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni. 5. Gotowe części odkładamy do ostygnięcia. 6. Białko ucieramy z cukrem pudrem, który dodajemy stopniowo.Ucieramy aż lukier będzie miał odpowiednią konsystencję. Dodajemy barwnik i jeszcze chwilkę ucieramy. Gotowy lukier przekładamy do rękawa cukierniczego. 7. Ciasteczka dekorujemy wedle uznania lukrem. Zostawiamy do zastygnięcia lukru. 8. Przygotowujemy krem. Budynie rozpuszczamy w jednej szklance mleka. Drugą szklankę mleka zagotowujemy. Następnie wlewamy rozpuszczone budynie i energicznie mieszamy, aż masa zgęstnieje. Gotową odkładamy do ostygnięcia. 9. Margarynę ucieramy na puszystość. Dodajemy cukier puder i ponownie ucieramy. 10. Stopniowo dodajemy zimny budyń i dokładnie ucieramy. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką. 11. Na sercach wyciskamy rozetki z kremu i przekładamy kolejno. Na wierzchu również wyciskamy rozetki. 12. Dekorujemy ciasteczkami, bezikami i różnymi dodatkami. 13. Gotowe! Smacznego!