Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, puszyste, smaczne....to za dużo? Jest proste i przepyszne:-)
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 245
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 123
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 624
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 245
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 123
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 624
Składniki
Z margaryny, mąki, cukru, cukru waniliowego, proszku do pieczenia, 6 żółtek, jogurtu-zagnieść ciasto. Jeżeli konsystencja jest zbyt "żadka" można dodać jeszcze garstkę mąki. Podzielić je na 3 części- najpierw na pół i połowę jeszcze na 3/4.. Do najmniejszej części dodać kakao, ponownie zagnieść.
Największą część kruchego wyłożyć na blachę (wielkość standardowa) wyłożoną papierem do pieczenia. Rozłożone ciasto posmarować dżemem. Kakaową część ciasta kruchego postrzępić i rozsypać po dżemie rozsmarowanym na kruchym cieście. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Gdy będą już ubite, dodać cukier a na koncu wsypać proszek budyniowy i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Pianę budyniową wyłożyć na ciasto. Resztę kruchego postrzępić na ubitą pianę. Piecyk nagrzać do 180 stopni, piec ciasto w tej temperaturze około 35-40 minut. Można upiec omijając warstwę dżemu w cieście lub na dżem posypać orzechy lub płatki migdałowe-takie urozmaicenie. Smacznego:-)