Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, puszyste, smaczne....to za dużo? Jest proste i przepyszne:-)
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 213
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 119
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 219
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 311
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 72
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 213
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 119
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 219
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 311
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 72
Składniki
Z margaryny, mąki, cukru, cukru waniliowego, proszku do pieczenia, 6 żółtek, jogurtu-zagnieść ciasto. Jeżeli konsystencja jest zbyt "żadka" można dodać jeszcze garstkę mąki. Podzielić je na 3 części- najpierw na pół i połowę jeszcze na 3/4.. Do najmniejszej części dodać kakao, ponownie zagnieść.
Największą część kruchego wyłożyć na blachę (wielkość standardowa) wyłożoną papierem do pieczenia. Rozłożone ciasto posmarować dżemem. Kakaową część ciasta kruchego postrzępić i rozsypać po dżemie rozsmarowanym na kruchym cieście. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Gdy będą już ubite, dodać cukier a na koncu wsypać proszek budyniowy i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Pianę budyniową wyłożyć na ciasto. Resztę kruchego postrzępić na ubitą pianę. Piecyk nagrzać do 180 stopni, piec ciasto w tej temperaturze około 35-40 minut. Można upiec omijając warstwę dżemu w cieście lub na dżem posypać orzechy lub płatki migdałowe-takie urozmaicenie. Smacznego:-)