Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto mojego dzieciństwa Nazywane plesniakiem a u mnie zazwyczaj kruszonką Idealne na każdą okazję
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 271
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 271
Składniki
Wszystkie produkty wymieszac że sobą i zrobić ciasto. Podzielić na 3 części.
Do 1 z nich dodać 2 łyżki kakao, zagnieść.
3 porcje wlozyc do lodówki na 1h.
Białka z 0,5 szklanki cukru ubić na sztywno i dodać 1 łyżkę mąki ziemniaczanej.
Jedną porcją ciasta wyłożyć spod brytwanki. Na ciasto wyłożyć warstwę powideł śliwkowych. Zetrzeć na tarce ciemne ciasto, i na nie polozyc pianę z ubitych bialek.Na wierzch zetrzeć białe ciasto.
Piec ok 40-50 min. 180 stopni Piekarnik ustawiony Góra-dół