Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cynamonowo-kawowa kruszonka wymieszana z ciastem ucieranym tworzy ciekawą kompozycję smakową.
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 42
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 15
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 69
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5093
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 42
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 15
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 69
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5093
Składniki
Składniki kruszonki zagnieść[można użyć robota kuchennego],wstawić do lodówki. Na ciasto:utrzec masło z cukrem,po kolei dodawać jajka,cały czas ucierając. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i sodą,dodawać do masy na przemian z kwaśną śmietaną,wlać ekstrakt waniliowy. Jabłka obrać, pokroić w cienkie plasterki. Blaszkę do pieczenia[użyłam takiej o wymiarach 20-25cm] wyłożyć papierem do pieczenia. Połowę kruszonki pokruszyć w palcach i wymieszać z przygotowanym ciastem,wylać na przygotowaną blaszkę,rozłożyć jabłka,eierzch posypać resztą kruszonki.Ciasto piec w temp.180 stopni około 50-60 minut.