Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i lekkie ciasto idealne dla dzieci i po świątecznych wypiekach.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno z cukrem i szczyptą soli, dodaj żółtka, olej oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Wymieszaj. Blaszkę i wymiarach 30x20 wyłóż papierem do pieczenia i przelej ciasto. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st.na około 20 minut, po upieczeniu i wystudzeniu przekrój na pół.
Galaretki przygotuj według przepisu na opakowaniu, zostaw do stężenia, żelatynę również. Śmietanę ubij z cukrem pudrem dodaj żelatynę oraz pokrojone galaretki, wymieszaj.
Przekrojony biszkopt nasącz ponczem na dolny blat wyłóż masę śmietanową i przykryj drugim blatem. Wierzch posyp cukrem pudrem. Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Polecam.