Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i lekkie ciasto idealne dla dzieci i po świątecznych wypiekach.
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 304
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1079
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1523
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 304
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1079
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1523
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno z cukrem i szczyptą soli, dodaj żółtka, olej oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Wymieszaj. Blaszkę i wymiarach 30x20 wyłóż papierem do pieczenia i przelej ciasto. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st.na około 20 minut, po upieczeniu i wystudzeniu przekrój na pół.
Galaretki przygotuj według przepisu na opakowaniu, zostaw do stężenia, żelatynę również. Śmietanę ubij z cukrem pudrem dodaj żelatynę oraz pokrojone galaretki, wymieszaj.
Przekrojony biszkopt nasącz ponczem na dolny blat wyłóż masę śmietanową i przykryj drugim blatem. Wierzch posyp cukrem pudrem. Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Polecam.