Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kuchnia litewska: Kapustka w panierce"
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 32
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
Odsłon: 289
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 61
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 32
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
Odsłon: 289
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 61
Składniki
Przepis przysłała Bożena Badach z Długiej Kościelnej
Kapustę oczyść, przekrój na pół. Każdą połówkę pokrój na 5-6 części razem z głąbem. W dużym garnku zagotuj wodę, wsyp płaską łyżkę soli. Włóż kapustę. Gdy woda zacznie wrzeć, zmniejsz ogień, gotuj 4-5 min. Wyjmij, ostudź.
Sos: cebulę obierz, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż cebulę i pieczarki. Wlej pomidory, duś ok. 20 minut. Dodaj śmietanę, przypraw sosem sojowym, solą, pieprzem i paprykami, chwilę podduś.
Jajka roztrzep. Kapusty panieruj w jajkach i bułce tartej (ew. wsyp szczyptę ostrej papryki). Usmaż na oleju. Podawaj z sosem pieczarkowym, posypanym natką.
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie