Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kuchnia litewska: Kapustka w panierce"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 488
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 412
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1506
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5794
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 488
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 412
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1506
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5794
Składniki
Przepis przysłała Bożena Badach z Długiej Kościelnej
Kapustę oczyść, przekrój na pół. Każdą połówkę pokrój na 5-6 części razem z głąbem. W dużym garnku zagotuj wodę, wsyp płaską łyżkę soli. Włóż kapustę. Gdy woda zacznie wrzeć, zmniejsz ogień, gotuj 4-5 min. Wyjmij, ostudź.
Sos: cebulę obierz, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż cebulę i pieczarki. Wlej pomidory, duś ok. 20 minut. Dodaj śmietanę, przypraw sosem sojowym, solą, pieprzem i paprykami, chwilę podduś.
Jajka roztrzep. Kapusty panieruj w jajkach i bułce tartej (ew. wsyp szczyptę ostrej papryki). Usmaż na oleju. Podawaj z sosem pieczarkowym, posypanym natką.
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie