Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, bardzo proste i słodkie :))
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13010
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 79
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13010
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 79
Składniki
Na samym początku ubijamy śmietankę z odrobinką cukru. Ja dodałam dwie łyżeczki zwykłego i to wystarczało, kuleczki nie były przesłodzone. Gdy to zrobimy podgrzwamy lekko mleko.
Mleko wlewamy do miseczki. Wiórki też wysypujemy na jakieś płaskie naczynie. Następnie moczymy biszkopty w mleku tak po 1-2 sekundy z każdej strony. Gdy to zrobimy na biszkopt nakładamy bitą śmietanę i przykrywamy drugim biszkoptem. Całosc obtaczamy w kokosie. Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny:) Smacznego :)