Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby zwykłe ciasto, ale bardzo pyszne, a co najważniejsze, w pół godziny i jest na talerzu :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4162
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11399
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6532
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5493
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13556
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5344
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4162
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11399
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6532
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5493
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13556
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5344
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem "do białości", dodać mąkę, gorącą wodę, proszek do pieczenia i zmiksować na jednolitą masę.Margarynę i czekolady (białe i mleczną osobno) rozpuścić. Margarynę (nieco przestudzoną) dodać do masy i znów zmiksować, następnie do 3/4 ciasta dodać białe czekolady i zmiksować. Wylać białą masę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Do reszty ciasta dodać mleczną czekoladę lub kakao, zmiksować i nakładać po łyżce w niewielkich odstępach obok siebie na białą masę.
Wstawić do piekarnika nagrzamnego do 150 stopni i piec przez 30 min. SMACZNEGO!