Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno z ciasteczkowym spodem. Sernik dwukolorowy, biały i jagodowy. Sernik udekorowany galaretkową różą, malinami i borówką. Taki sernik może zastąpić tort na imprezie.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 558
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3649
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2723
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 216
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 255
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 558
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3649
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2723
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 216
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 255
Składniki
Tortownicę 27 cm. zafoliować, włożyć podkładkę do tortów i zabezpieczyć wyżej boki. spód-Ciastka z rurkami rozdrobnić blenderem na żwirek. Masło rozpuścić z czekoladą, wlać do ciasteczek i wymieszać. Zaraz wsypać na dno tortownicy i uklepać palcami. Potem całość schłodzić, aż masa stwardnieje.
masa-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do ciepłego.Śmietankę ubić z cukrem pudrem, potem stopniowo dodawanym serem i jogurtem.Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować. Połowę przelać do innego naczynia i dodać mus jagodowy i zmiksować.Kłaść kupkami na przemian, do wyczerpania masy.
Postukać tortownicą a górę wyrównać szpatułką.
Schłodzić w lodówce parę godzin, najlepiej na całą noc.Po schłodzeniu zdjęć obręcz z tortownicy i zabezpieczenia. Przenieść sernik wraz z podkładką na paterę.
róża-Galaretki rozpuścić w przegotowanej gorącej wodzie. Odstawić do przestygnięcia i wlać do foremki silikonowej.(dobrze jest taką foremkę umieścić w jakimś pasującym naczyniu, żeby stała równo). Odstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Galaretkową różę ostrożnie odwrócić, zdjęć foremkę i ułożyć na serniku.
Udekorować malinami, borówką i miętą. Sernik przetrzymywać w lodówce, kroić ostrym i ciepłym nożem.