Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno z ciasteczkowym spodem. Sernik dwukolorowy, biały i jagodowy. Sernik udekorowany galaretkową różą, malinami i borówką. Taki sernik może zastąpić tort na imprezie.
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6189
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10061
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6189
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10061
Składniki
Tortownicę 27 cm. zafoliować, włożyć podkładkę do tortów i zabezpieczyć wyżej boki. spód-Ciastka z rurkami rozdrobnić blenderem na żwirek. Masło rozpuścić z czekoladą, wlać do ciasteczek i wymieszać. Zaraz wsypać na dno tortownicy i uklepać palcami. Potem całość schłodzić, aż masa stwardnieje.
masa-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do ciepłego.Śmietankę ubić z cukrem pudrem, potem stopniowo dodawanym serem i jogurtem.Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować. Połowę przelać do innego naczynia i dodać mus jagodowy i zmiksować.Kłaść kupkami na przemian, do wyczerpania masy.
Postukać tortownicą a górę wyrównać szpatułką.
Schłodzić w lodówce parę godzin, najlepiej na całą noc.Po schłodzeniu zdjęć obręcz z tortownicy i zabezpieczenia. Przenieść sernik wraz z podkładką na paterę.
róża-Galaretki rozpuścić w przegotowanej gorącej wodzie. Odstawić do przestygnięcia i wlać do foremki silikonowej.(dobrze jest taką foremkę umieścić w jakimś pasującym naczyniu, żeby stała równo). Odstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Galaretkową różę ostrożnie odwrócić, zdjęć foremkę i ułożyć na serniku.
Udekorować malinami, borówką i miętą. Sernik przetrzymywać w lodówce, kroić ostrym i ciepłym nożem.