Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno z ciasteczkowym spodem. Sernik dwukolorowy, biały i jagodowy. Sernik udekorowany galaretkową różą, malinami i borówką. Taki sernik może zastąpić tort na imprezie.
Niby nic, a jednak trzeba umieć zrobić dobre naleśniki. Przesyłam Wam mój, sp...
Odsłon: 334
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 61
Idealny włoski makaron na czas jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 272
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 785
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 89
Niby nic, a jednak trzeba umieć zrobić dobre naleśniki. Przesyłam Wam mój, sp...
Odsłon: 334
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 61
Idealny włoski makaron na czas jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 272
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 785
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 89
Składniki
Tortownicę 27 cm. zafoliować, włożyć podkładkę do tortów i zabezpieczyć wyżej boki. spód-Ciastka z rurkami rozdrobnić blenderem na żwirek. Masło rozpuścić z czekoladą, wlać do ciasteczek i wymieszać. Zaraz wsypać na dno tortownicy i uklepać palcami. Potem całość schłodzić, aż masa stwardnieje.
masa-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do ciepłego.Śmietankę ubić z cukrem pudrem, potem stopniowo dodawanym serem i jogurtem.Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować. Połowę przelać do innego naczynia i dodać mus jagodowy i zmiksować.Kłaść kupkami na przemian, do wyczerpania masy.
Postukać tortownicą a górę wyrównać szpatułką.
Schłodzić w lodówce parę godzin, najlepiej na całą noc.Po schłodzeniu zdjęć obręcz z tortownicy i zabezpieczenia. Przenieść sernik wraz z podkładką na paterę.
róża-Galaretki rozpuścić w przegotowanej gorącej wodzie. Odstawić do przestygnięcia i wlać do foremki silikonowej.(dobrze jest taką foremkę umieścić w jakimś pasującym naczyniu, żeby stała równo). Odstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Galaretkową różę ostrożnie odwrócić, zdjęć foremkę i ułożyć na serniku.
Udekorować malinami, borówką i miętą. Sernik przetrzymywać w lodówce, kroić ostrym i ciepłym nożem.