Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste i rewelacyjne deser na przyjęcie gości.
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4455
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1060
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3115
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38785
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4455
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1060
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3115
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38785
Składniki
ILOŚĆ: ok. 24 kostek kokosowych
Do miski przekładamy jajka, cukier, wanilie i miksujemy na najwyższych obrotach miksera przez ok. 8 min, aż masa stanie się gęsta i kremowa. Następnie dodajemy mąkę, delikatnie mieszając do połączenia. Na koniec dodajemy roztopione masło i ponownie mieszamy. Formę ( u mnie 23 x 33 cm ) smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto i pieczemy w temp. 170 C przez ok. 20 min, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyjmujemy z formy i zostawiamy do wystudzenia. Wszystkie składniki na polewę wkładamy do rondelka i podgrzewamy nad garnuszkiem z gotującą wodą. Polewa powinna być dosyć gęsta i kremowa. Wiórki przekładamy do miseczki. Ciasto kroimy na niewielkie kwadraciki i zanurzamy za pomocą widelca lub wykałaczek w polewie, następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych. Smacznego.