Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie, tanie. I smaczne :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2405
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1627
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2405
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1627
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej.
Oddzielić białka od żółtek, ubić pianę, dodać cukier.
Żółtka zmiksować z proszkiem i octem. Całość dodać do piany z białek, dodać również mąkę, kakao i rozpuszczoną czekoladę. Delikatnie wymieszać łyżką.
Ciasto przelać do keksówki (wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą). Piec ok 40 min w 180 stopniach.
Ciasto można wzbogacić bakaliami, posiekaną czekoladą, gotowe polać polewa lub lukrem. U mnie wersja "oszczędna" ze względu na niejedzącego różnych rzeczy synka.