Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekki torcik z winogronami i czekoladą"
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 312
Królowa grilla :)
Odsłon: 98
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 77
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 312
Królowa grilla :)
Odsłon: 98
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 77
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Jajka umyć, sparzyć. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Do piany powoli wsypywać cukier, mąkę i mąkę ziemniaczaną i kakao, delikatnie wymieszać, na koniec dodać żółtka i jeszcze raz wymieszać.
Tortownicę o średniej wielkości wyłożyć pergaminem. Wylać ciasto. Piec ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 200oC.
Śmietanę ubić na lekki krem z cukrem pudrem i fiksami. Część odłożyć. Rozsmarować na wystudzonym biszkopcie, schłodzić.
Deser wyjąć z tortownicy, boki obłożyć rurkami, udekorować odłożoną śmietaną ze szprycy. Wierzch przybrać winogronami.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium