Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lekkie orzeźwiające ciasto"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 52
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1542
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 56
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 52
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1542
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 56
Składniki
Około 170 ml mleka wlej do rondelka i dodaj cukier. Proszek budyniowy wymieszaj w misce z resztą mleka. Wlej do wrzątku z cukrem i stale mieszając, gotuj przez 2 minuty. Następnie przelej do misy i poczekaj, aż wystygnie.
Ciasto francuskie rozwałkuj na prostokątny placek o grubości ok. 4 mm. Formę na keks wyłóż papierem do pieczenia, następnie wylep ciastem. Uformuj krawędź o wysokości 5 cm.
Schłodzony budyń zmiksuj z mielonym twarogiem. Krem rozsmaruj na spodzie z ciasta w formie. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 °C przez ok. 30 minut. Po upieczeniu pozostaw w formie do schłodzenia. Następnie wyjmij z brytfanki.
Obierz kiwi i pokrój je w plasterki. Posmaruj nadzienie marmoladą. Śmietankę kremówkę ubij na sztywno. Przełóż do worka cukierniczego z końcówką z gwiazdką i udekoruj powierzchnię ciasta, wyciskając białe kopczyki w równej odległości od siebie. W tym samym miejscu powciskaj plasterki kiwi. Czas przygotowania: 80 minut Cena porcji: ok. 5 zł. Kalorie: porcja 250 kcal.Źródło: Na żywo