Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 474
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 474
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Szpinak rozmrozić i odsączyć z wody. Jajka ubić z cukrem na jasną, puszystą pianę. Ciągle ubijając wlewać pomału olej. Następnie dodać szpinak i dokładnie wymieszać. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać. Gotową masę przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni, góra-dół i piec przez 40-45min, do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć i całkowicie ostudzić.
Do miski wlać mocno schłodzoną śmietankę i ubić. Dodać cukier puder i stopniowo dodawać schłodzony serek. Na końcu dodać fix i dokładnie wymieszać.
Przestudzone ciasto przekroić poziomo na dwie części. Dolną warstwę posmarować masą (można wsypać trochę owoców). Górną część ciasta musimy wyszkrobać łyżeczką i przykryć masę a na wierzch dajemy owoce.