Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 123
Królowa grilla :)
Odsłon: 1218
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 178
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 233
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 123
Królowa grilla :)
Odsłon: 1218
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 178
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 233
Składniki
Szpinak rozmrozić i odsączyć z wody. Jajka ubić z cukrem na jasną, puszystą pianę. Ciągle ubijając wlewać pomału olej. Następnie dodać szpinak i dokładnie wymieszać. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać. Gotową masę przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni, góra-dół i piec przez 40-45min, do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć i całkowicie ostudzić.
Do miski wlać mocno schłodzoną śmietankę i ubić. Dodać cukier puder i stopniowo dodawać schłodzony serek. Na końcu dodać fix i dokładnie wymieszać.
Przestudzone ciasto przekroić poziomo na dwie części. Dolną warstwę posmarować masą (można wsypać trochę owoców). Górną część ciasta musimy wyszkrobać łyżeczką i przykryć masę a na wierzch dajemy owoce.