Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1657
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18583
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6228
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1126
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1657
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18583
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6228
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1126
Składniki
Szpinak rozmrozić i odsączyć z wody. Jajka ubić z cukrem na jasną, puszystą pianę. Ciągle ubijając wlewać pomału olej. Następnie dodać szpinak i dokładnie wymieszać. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać. Gotową masę przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni, góra-dół i piec przez 40-45min, do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć i całkowicie ostudzić.
Do miski wlać mocno schłodzoną śmietankę i ubić. Dodać cukier puder i stopniowo dodawać schłodzony serek. Na końcu dodać fix i dokładnie wymieszać.
Przestudzone ciasto przekroić poziomo na dwie części. Dolną warstwę posmarować masą (można wsypać trochę owoców). Górną część ciasta musimy wyszkrobać łyżeczką i przykryć masę a na wierzch dajemy owoce.