Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i puszyste ciasto biszkoptowe, z chrupiącą skorupką na wierzchu i po bokach, do tego wstawki owocowe. Chyba najprostsze i najszybsze ciasto...i moim zdaniem jedno z najlepszych w czasie letnim. ;)
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4264
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1044
Polecam.
Odsłon: 528
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4264
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1044
Polecam.
Odsłon: 528
Składniki
Ubić jajka z cukrem na jasną, puszystą masę (przez ok. 5 minut). Dosypać przesiane mąki, wymieszać na wolnych obrotach miksera. Dolać olej, ponownie krótko wymieszać. Wylać do tortownicy o dużej średnicy (u mnie 27 cm). Ułożyć na wierzchu owoce. Piec w 160°C przez 1 godzinę i 15 minut.