Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i puszyste ciasto biszkoptowe, z chrupiącą skorupką na wierzchu i po bokach, do tego wstawki owocowe. Chyba najprostsze i najszybsze ciasto...i moim zdaniem jedno z najlepszych w czasie letnim. ;)
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6208
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1913
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6208
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1913
 
         
         
                Składniki
Ubić jajka z cukrem na jasną, puszystą masę (przez ok. 5 minut). Dosypać przesiane mąki, wymieszać na wolnych obrotach miksera. Dolać olej, ponownie krótko wymieszać. Wylać do tortownicy o dużej średnicy (u mnie 27 cm). Ułożyć na wierzchu owoce. Piec w 160°C przez 1 godzinę i 15 minut.