Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Deser, który wprowadzi nas w błogi nastrój. Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa
Orzechy rozdrobnij, upraż na suchej patelni. Cukier rozpuść w 2 łyżkach wody. Wsyp orzechy, podsmaż. Wylej na pergamin, ostudź. Żółtka ubij z ziarenkami wanilii, a białka ze szczyptą soli.
Śmietanę połącz z twarożkiem lub mascarpone. Wlej ubite żółtka, zamieszaj. Dodaj pianę, delikatnie wymieszaj.
Orzechy pokrusz, wsyp do piany. Przełóż do keksówki. Czekoladę stop w kąpieli wodnej. Polej masę, lekko zamieszaj. Włóż na 5 godzin do lodówki.Źródło: Chwila dla Ciebie