Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Makowa rolada francuska"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 98
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1188
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 98
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1188
Składniki
60 min • Porcja 358 kcal • Koszt porcji ok. 2,50 zł • Przepis na 8 porcji
Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję do masy makowej, dokładam pokrojone bakalie, delikatnie mieszam.
Ciasto francuskie rozmrażam, wykładam na nie przygotowaną masę makową, zwijam roladę, dokładnie sklejam boki. Wierzch smaruję roztrzepanym jajkiem.
Piekę przez 25 minut w 180°C na jasnozłoty kolor. Jeszcze gorącą posypuję cukrem pudrem, dekoruję i kroję w plastry.
Idealna dla zabieganych, robi się ją w mig. Marta Pedo z KroczynaŹródło: Kobieta i życie