Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję prosty makowiec z gotową masą makową. Makowiec prosty w przygotowaniu i smaczny. Polecam
keksówki, miska, łyżka, rondel, ścierka,
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1116
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 395
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3288
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 802
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1116
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 395
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3288
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 802
Składniki
Makowiec gotowy do podania.
Drożdże utrzeć ze śmietaną, margarynę rozpuścić. Całe jajka ubić z cukrem , dodać drożdże oraz rozpuszczona wystudzona margarynę, mleko , sól oraz przesianą mąkę. Wszystkie składniki wymieszać do połączenia i wyrobić ciasto. Zakryć ścierką i zostawić na noc w chłodnym miejscu. Następnego dnia ciasto podzielić na 6 części, każdą rozwałkować na kwadrat. Masę makową przełożyć do miski dodać 3 łyżki bułki tartej i wymieszać. Na każdy kwadrat ciasta rozłożyć porcję masy makowej tak by wystarczyło na 6 części. Zwinąć w rulon , włożyć do foremek aluminiowych lub keksówek . Piec w 180 stopniach około 35 - 40 minut , najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu polać lukrem.