Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i łatwy. Mój ulubiony. Doskonały na każdą okazję i bez okazji. Polecam.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4499
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 271
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13371
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2657
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4499
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 271
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13371
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2657
Składniki
Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, Drożdże rozpuścić w śmietanie. 1 szklankę cukru ubić z jajkami. Margarynę rozetrzeć z mąką, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Zostawić ciasto na godzinę do wyrośnięcia.
Mak zalać mlekiem, dodać cukier, miód i masło - gotować do całkowitego odparowania. Przestudzony przekręcić przez maszynkę, dodać bakalie i bułkę tartą, na koniec dodać ubite na sztywno białka - wymieszać.
Ciasto podzielić na cztery części, rozwałkować. Na każdą część ciasta wyłożyć masę makową. Zwinąć jak roladę. Zawinąć luźno w papier do pieczenia. Papier spiąć, żeby się nie rozwiną w czasie pieczenia. Piec około 35 minut w 180 stopniach.