Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i łatwy. Mój ulubiony. Doskonały na każdą okazję i bez okazji. Polecam.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85141
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2436
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9936
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3862
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7044
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85141
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2436
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9936
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3862
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7044
Składniki
Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, Drożdże rozpuścić w śmietanie. 1 szklankę cukru ubić z jajkami. Margarynę rozetrzeć z mąką, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Zostawić ciasto na godzinę do wyrośnięcia.
Mak zalać mlekiem, dodać cukier, miód i masło - gotować do całkowitego odparowania. Przestudzony przekręcić przez maszynkę, dodać bakalie i bułkę tartą, na koniec dodać ubite na sztywno białka - wymieszać.
Ciasto podzielić na cztery części, rozwałkować. Na każdą część ciasta wyłożyć masę makową. Zwinąć jak roladę. Zawinąć luźno w papier do pieczenia. Papier spiąć, żeby się nie rozwiną w czasie pieczenia. Piec około 35 minut w 180 stopniach.