Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i łatwy. Mój ulubiony. Doskonały na każdą okazję i bez okazji. Polecam.
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2502
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1890
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1640
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1580
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2502
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1890
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1640
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1580
Składniki
Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, Drożdże rozpuścić w śmietanie. 1 szklankę cukru ubić z jajkami. Margarynę rozetrzeć z mąką, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Zostawić ciasto na godzinę do wyrośnięcia.
Mak zalać mlekiem, dodać cukier, miód i masło - gotować do całkowitego odparowania. Przestudzony przekręcić przez maszynkę, dodać bakalie i bułkę tartą, na koniec dodać ubite na sztywno białka - wymieszać.
Ciasto podzielić na cztery części, rozwałkować. Na każdą część ciasta wyłożyć masę makową. Zwinąć jak roladę. Zawinąć luźno w papier do pieczenia. Papier spiąć, żeby się nie rozwiną w czasie pieczenia. Piec około 35 minut w 180 stopniach.