Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 73
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 120
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 73
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 120
Składniki
Zagnieść składnik na ciasto i schłodzić około 30 minut. Ja nie miałam czasu więc zrobiłam ciasto dzień wcześniej. Ciasto wyszło kruche jak nigdy.
Z 1 litra mleka odlać szklankę i rozpuścić kaszę, do reszty mleka dodać cukier ,zagotować. Wlać kaszkę, ponownie zagotować i ostudzić. Po wystudzeniu dodajemy do ugotowanej kaszki żółtka rozmącone z 3 łyżkami wody, Wsypujemy suchy mak, bakalie, i mieszamy. Dodajemy do smaku olejek i w razie potrzeby dosładzamy. Na końcu dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy.
Ciasto dzielimy na połowę i jedną część rozwałkowujemy na blaszkę, i wykładamy masę makową. Z drugiej części ciasta formujemy wałeczki i robimy na masie kratkę. PIECZEMY OKOŁO 45-55 MINUT. Po ostygnięciu można polukrować lub po prostu po pudrować.