Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makowiec japoński"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1119
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1119
Składniki
Obrane jabłka ścieram na tarce o dużych oczkach i mieszam je z masą makową. Żółtka oddzielam od białek. Do masy makowej dodaję żółtka, bakalie, olejek, mieszam. Wsypuję kaszę mannę i proszek do pieczenia, mieszam.
Białka ubijam na sztywną pianę ze szczyptą soli. Delikatnie łączę ją z masą makową.
Ciasto przelewam do blaszki o wymiarach 24 x 36 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę godzinę w 175°C. Ostudzone ciasto polewam polewą, posypuję kolorową posypką i schładzam.Źródło: Kobieta i życie