Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makowiec z kruszonką"
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3880
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1009
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34235
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3880
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1009
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34235
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
Wszystkie na ciasto kruche zagnieć dokładnie i uformuj w kulę. Owiń je w folię i wstaw do lodówki na godzinę. Po tym czasie 2/3 ciasta rozwałkuj na prostokąt i przełóż na blachę. Nakłuj widelcem w kilku miejscach.
Teraz kolej na masę. Białka ubij na sztywną pianę. Masę makową delikatnie mieszaj z bułką tartą i ubitymi białkami. Przełóż na blaszkę i równomiernie rozłóż.
Pozostałą część zetrzyj na tarce, aż powstanie kruszonka. Posyp nią górną warstwę. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piecz ok. 50-60 min. Niech wystygnie w piekarniku.Źródło: Tele Tydzień