Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makowiec z owocami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Mak, śmietanę i cukier waniliowy umieść w rondelku i gotuj 20 minut.
Mąkę posiekaj z masłem, dodaj 10 dag cukru, sól, jajko i łyżkę zimnej wody. Zagnieść na jednolite ciasto, po czym wylep nim dno oraz boki natłuszczonej i obsypanej mąką blaszki.
Obrane gruszki przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Natnij ich wierzch i skrop sokiem z cytryny.
Pozostałe jajka utrzyj z resztą cukru, połącz z makiem i kaszą manną. Przełóż masę do formy, wciśnij gruszki i piecz ciasto około 45 minut w 200°C.
Czas: 90 min. 1 porcja = 240 kcalŹródło: Kurier TV