Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne połączenie maku i sezamu.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 242
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 212
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 242
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 212
Składniki
Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę. Wodę dodajemy stopniowo dla lepszego sklejenia się składników i smaku . Ciasto zawijamy w folię i schładzamy 30-60 minut. Następnie wałkujemy, najlepiej pomiędzy dwoma kawałkami folii. Grubość ciasta od 0,5 do 1 cm. Im cieńsze tym lepsze. Z ciasta wykrawamy różne wzory, przekładamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 C około 15 minut.