Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne połączenie maku i sezamu.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 898
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1824
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6366
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 898
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1824
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6366
Składniki
Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę. Wodę dodajemy stopniowo dla lepszego sklejenia się składników i smaku . Ciasto zawijamy w folię i schładzamy 30-60 minut. Następnie wałkujemy, najlepiej pomiędzy dwoma kawałkami folii. Grubość ciasta od 0,5 do 1 cm. Im cieńsze tym lepsze. Z ciasta wykrawamy różne wzory, przekładamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 C około 15 minut.