Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne połączenie maku i sezamu.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 472
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 68
Polecam.
Odsłon: 575
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 848
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 253
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 472
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 68
Polecam.
Odsłon: 575
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 848
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 253
Składniki
Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę. Wodę dodajemy stopniowo dla lepszego sklejenia się składników i smaku . Ciasto zawijamy w folię i schładzamy 30-60 minut. Następnie wałkujemy, najlepiej pomiędzy dwoma kawałkami folii. Grubość ciasta od 0,5 do 1 cm. Im cieńsze tym lepsze. Z ciasta wykrawamy różne wzory, przekładamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 C około 15 minut.