Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne połączenie maku i sezamu.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 96
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 96
Składniki
Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę. Wodę dodajemy stopniowo dla lepszego sklejenia się składników i smaku . Ciasto zawijamy w folię i schładzamy 30-60 minut. Następnie wałkujemy, najlepiej pomiędzy dwoma kawałkami folii. Grubość ciasta od 0,5 do 1 cm. Im cieńsze tym lepsze. Z ciasta wykrawamy różne wzory, przekładamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 C około 15 minut.