Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3013
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 235
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3013
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 235
Składniki
Wykonanie ciasta kruchego wszystkie składki powinny być schłodzone. Składniki na kruchy spód umieścić w misce i wymieszać 30 sek. / obr.4. Wyjąć ciasto, uformować kulkę, owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 60 min. Wysmarować blachę, wyłożyć papierem i na to wyłożyć ciasto. ponownie schłodzić przez 30 min. Piec w temp. 190 - 200 stopni C przez ok. 15 -20 min.
Wykonanie galaretki z malinami 3 malinowe galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody. Przestudzić, wymieszać z malinami. Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. tężejącą galaretkę wyłożyć na kruche ciasto , wyrównać, schłodzić w lodówce
Wykonanie kremu śmietankowego Wszystkie składniki umieścić w misce. Założyć motylek i ubić obr 3 / 3 min. do otrzymania gęstego kremu.
Wykonanie Bezy Białka umieścić w misce. Założyć motylek, ubijać obr, 4 / 3 min.. Dodawać cukier, stopniowo łyżka po łyżce, aż do wyczerpania cukru i otrzymania gęstej, błyszczącej piany - obr. 3 (nadal z motylkiem). Pod sam koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną. Formę o wymiarach 23x33 cm odwrócić do góry dnem. Wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Masę bezową rozsmarować na papierze na wielkość blachy. Oprószyć płatkami migdałów. Piec w temp. 140 st.C przez ok, 1 godzinę. Beza powinna być chrupka i wypieczona, lekko popękana, wystudzić. Ciasto wyjąc z lodówki, gotowy krem wyłożyć na galaretkę, wyrównać. Na wierzch wyłożyć wystudzona bezę. Schłodzić przez 2 godz. w lodówce