Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasto bez pieczenia :).Idealne do kawki lub herbaty i na deszczowe wieczory :).
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Spód formy wykładamy papierem do pieczenia i kładziemy biszkopty.Następnie dwie galaretki rozpuszczamy w 500ml gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia.Galaretki mają być płynne.Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno i dolewamy wystudzone galaretki cały czas mieszając do połączenia się składników.Masę wstawiamy na kilka minut do lodówki aby trochę stężała. Tężejącą masę wyjmujemy z lodówki i połowę wykładamy na biszkopty.Maliny myjemy i układamy na różowej masie ;). Następnie kładziemy drugą połowę masy.na wierzchu układamy biszkopty.Całość wstawiamy do lodówki aby ciasto bardziej stężało.Czas na przygotowanie polewy. Do garnuszka wkładamy połamaną na kosteczki czekoladę dodajemy mleko i podgrzewamy do rozpuszczenia się składników.Następnie polewamy nasze całe ciasto polewą albo robimy takie zygzaki lub jak kto woli :D. Całość wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. SMACZNEGO!!!