Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa masa serowa i delikatnie kwaśne maliny - jak to ktoś kiedyś powiedział "cud, miód, malina"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4050
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11147
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6395
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5425
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13375
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5137
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4050
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11147
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6395
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5425
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13375
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5137
Składniki
Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie (250 ml wody -> 1,5 łyżki żelatyny w proszku). Serki utrzyj z cukrem waniliowym i cukrem pudrem na gładką masę. Lekko tężejącą żelatynę dodaj do serka i dobrze wymieszaj. Blaszkę 20x30 wyłóż biszkoptami i zalej masą serową. Wstaw do lodówki na ok. 30 minut żeby masa stężała całkowicie. W międzyczasie rozpuść galaretkę malinową w normalnej ilości wody. Wyjmij formę ułóż na wierzchu maliny i zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki na ok. 2 godziny. Smacznego.