Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa masa serowa i delikatnie kwaśne maliny - jak to ktoś kiedyś powiedział "cud, miód, malina"
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 64
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 663
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 98
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 108
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 64
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 663
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 98
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 108
Składniki
Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie (250 ml wody -> 1,5 łyżki żelatyny w proszku). Serki utrzyj z cukrem waniliowym i cukrem pudrem na gładką masę. Lekko tężejącą żelatynę dodaj do serka i dobrze wymieszaj. Blaszkę 20x30 wyłóż biszkoptami i zalej masą serową. Wstaw do lodówki na ok. 30 minut żeby masa stężała całkowicie. W międzyczasie rozpuść galaretkę malinową w normalnej ilości wody. Wyjmij formę ułóż na wierzchu maliny i zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki na ok. 2 godziny. Smacznego.