Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik w postaci słodkich tartaletek
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 95
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 267
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2787
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 692
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 95
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 267
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2787
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 692
Składniki
1. Ciasto: Mąkę i cukier puder dajemy do miski. Margarynę rozcieramy opuszkami palców z tymi składnikami. Dodajemy jajko i zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 1 godzinę do schłodzenia. Po tym czasie ciasto wałkujemy i wylepiamy nim foremki na tartaletki. Średnica foremek wynosi około 9 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem. 2. Sernik: ser blendujemy jajkiem. Następnie blendujemy z cukrem waniliowym, cukrem i budyniem. Dodajemy maliny i blendujemy na gładki sernik. Masę serową nakładamy do tartaletek. 3. Pieczenie: Pieczemy przez około 1 godzinę w temperaturze 160 stopni. Upieczone tartaletki wyjmujemy z foremek i odstawiamy do ostygnięcia. 4. Dekorujemy malinami i listkami melisy. Gotowe!