Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik malinowy na zimno na spodzie ciasteczkowym.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 86
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1347
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 301
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 65
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 86
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1347
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 301
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 65
Składniki
Ciasteczkowy spód: Rozgniecione ciastka wymieszać z roztopionym masłem oraz kakao, rozłożyć je na dnie tortownicy i dociskamy ręką, tak by powstałą równa warstwa, wstawić na 30 minut do zamrażalnika.
Masa malinowo-serowa: W blenderze zmiksować maliny, cukier puder następnie dodać ser i zmiksować. Żelatynę rozpuszczoną w gorącej wodzie dodać do malinowo-serowej masy, i miksować przez kilka sekund. Masę wylewamy na ciasteczkowy spód i wstawić na około 30 minut do lodówki aby sernik stężała, następnie wylać na sernik tężejącą galaretkę i wstawić do lodówki na około 3-4 godziny. Śmietanę ubić na sztywno i udekorować nią sernik. Do środka sernika dodałam około ¾ szklanki stężałej galaretki pokrojoną w kostkę oraz banana.