Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy dla Was przepis na pyszne pierniczki które szybko i łatwo przygotujecie! Wystarczy kilka składników aby zrobić słodki przysmak na święta. Smacznego!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 20619
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9541
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2093
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4095
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 718
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 361
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 20619
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9541
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2093
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4095
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 718
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 361
Składniki
• Składniki na ciasto bez mleka wyrabiamy razem przez około 10 minut (ciasto będzie przypominać kruszonkę) • Dodajemy ciepłe mleko i wyrabiamy ciasto aż będzie elastyczne • Wałkujemy na grubość około 0.5 cm, wycinamy wzory i przekładamy na papier do pieczenia Pieczemy przez 10-12 minut w temperaturze 180 stopni (bez termobiegu)
• Śmietanę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia), zdejmujemy z palnika, dodajemy czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia • Polewamy przestudzoną polewą upieczone pierniki i dekorujemy ozdobami • Pierniki najlepiej smakują po kilku godzinach od upieczenia