Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy dla Was przepis na pyszne pierniczki które szybko i łatwo przygotujecie! Wystarczy kilka składników aby zrobić słodki przysmak na święta. Smacznego!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 217
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 982
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 511
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666483
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 217
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 982
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 511
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666483
Składniki
• Składniki na ciasto bez mleka wyrabiamy razem przez około 10 minut (ciasto będzie przypominać kruszonkę) • Dodajemy ciepłe mleko i wyrabiamy ciasto aż będzie elastyczne • Wałkujemy na grubość około 0.5 cm, wycinamy wzory i przekładamy na papier do pieczenia Pieczemy przez 10-12 minut w temperaturze 180 stopni (bez termobiegu)
• Śmietanę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia), zdejmujemy z palnika, dodajemy czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia • Polewamy przestudzoną polewą upieczone pierniki i dekorujemy ozdobami • Pierniki najlepiej smakują po kilku godzinach od upieczenia