Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Marcepanowe aniołki"
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 193
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 334
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 670
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 193
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 334
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 670
Składniki
Pokrusz 15 dag herbatników, posiekaj migdały, połącz z marcepanem, wszystko wymieszaj, wstaw do lodówki na 30 minut. Wyjmij. Uformuj stożki i kulki na głowy.
Stożki polej rozpuszczoną czekoladą, poczekaj aż wyschną. Na okrągłych herbatnikach umieść stożki, ułóż na nich kulki jako główki.
Do stożków doklej ciepłą czekoladą płatki migdałowe jako skrzydełka, z czekolady zrób też włosy aniołków. Pozostaw całość do wyschnięcia.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień