Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marcepanowe ciasteczka to doskonała propozycja dla wszystkich ceniących czas i prostotę. Niewątpliwą zaletą tych ciasteczek, jest to, iż smak marcepanu nie dominuje, a stanowi doskonałe uzupełnienie. Marcepanowe ciasteczka u mnie w domu piekę nie tylko przy okazji świąt, ale również bez okazji.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 374
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 374
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
Marcepan kroimy na małe kwadraty. Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia mieszamy. Dodajemy marcepan. Mieszamy. Dodajemy masło i żółtka. Zagniatamy ciasto. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Zimne ciasto dzielimy na około 20 porcji. Z każdej porcji ciasta tworzymy małą kulkę wielkości orzecha włoskiego. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Każdą porcję ciasta spłaszczamy i układamy na blaszce. Pieczemy około 10 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Zapraszam na mojego bloga !