Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
główny przepis znalazłam na stronie "Moje ciasto" autora elusia17 wprowadziłam swoje poprawki, przedstawiam swoją wersje tego ciasta
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6270
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1939
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6270
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1939
 
         
        Składniki
Całe jajka ucieramy z cukrem na puszysto, potem dodajemy na przemian resztę składników i miksujemy. Na koniec dodajemy marchewkę(nie wyciskamy z niej soku). Ciasto wylewamy do wysmarowanej foremki (22-34). Pieczemy 40 min .180st. 0,5l zagotować z cukrem ,a w reszcie mleka rozpuścić budynie i wlać do gotującego mleka. Zimny budyń utrzeć z masłem. Jak placek będzie zimny przekroić go na pół i przełożyć masą budyniową - trochę je zostawiamy aby posmarować górę placka. Dekorujemy czekoladą.