Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Marchewkowe babeczki"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 32
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2719
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 112
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 106
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 32
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2719
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 112
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 106
Składniki
Marchewkę umyj, obierz, zetrzyj na tarce na małych oczkach. Wymieszaj olej, jajka i mleko. Mąkę wymieszaj z cukrem, proszkiem do pieczenia, sodą, solą, przyprawą do piernika, wsyp do masy. Dodaj marchewkę, wymieszaj.
Foremki wysmaruj tłuszczem, napełnij masą, piecz w temperaturze 180° C przez 30 minut. Wystudź, wyjmij z foremek. Śmietanę ubij, pod koniec dodaj cukier puder. Udekoruj nią wierzch babeczek.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień